Köksträdgården

Min köksträdgård

Sommaren 2012 kommer jag att bli med ny köksträdgård. Lite typiskt att våren och sommaren är extra sena just i år så jag får vänta ( och framför allt längta!!) extra länge innan jag får börja odla. Men den som väntar på något gott…

Jag har en stor tomt och har klurat och funderat länge och väl på vart jag ska placera min nya köksträdgård och nu har jag kommit fram till att jag vill ha ”landet” längst nere i det vänstra hörnet, vid tomtgränsen. Längs tomtgränsen växer träd av rönn och hägg så det kommer att bli ett skyddat läge som jag tror (och hoppas) att mina grönsaker ska stormtrivas i.

Här är det lerig, stenig och kompakt jord så jag vill inte gräva upp alla odlingsbäddar som jag behöver utan jag kommer använda mig av pallkragar för att på så sätt få upphöjda odlingsbäddar istället. Jag har börjat med att lägga ut markduk över hela ytan som jag ska odla på och sedan har jag placerat ut pallkragarna där jag vill ha dem. Jag kommer att ställa några pallkragar på varandra eftersom en del grönsaker har större rötter och behöver djupare jord att växa i. Jag börjar med två högre bäddar som jag kanske utökar senare om jag ser att det behövs.

Mellan odlingslådorna ska jag ha singel. Det blir snyggt och lättskött. Runtom köksträdgården ska jag bygga långa, smala odlingsramar som jag ska plantera perenner och sommarblommor i. Jag har kommit så här långt just nu men kommer att uppdatera den här sidan så fort något händer i köksträdgården.

21 maj 2012

Idag har jag varit i köksträdgården och jobbat lite igen (se bilderna ovan). Jag har börjat på att fylla planteringsjord i odlingslådorna och även tillsatt en näve hönsgödsel i varje ”låda”. Tre av odlingslådorna är nu fyllda med planteringsjord och i två av dem har jag toppat med ca 3-4 cm såjord så fröna ska gro bättre.

Jag började med att så morötter, salladslök och gul sättlök och sedan täckte jag över sådderna med fiberduk så temperaturen blir lite mer odlingsvänlig. Inatt hade vi nämligen bara -0,3 grader ute så det är gränsfall för att det är lite för tidigt än att så ute men jag gör ett försök…

Annonser
1 kommentar

One thought on “Köksträdgården

  1. Pingback: Köksträdgården | Trädgårdsliv

Uppskattade kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s